maandag 23 juli 2018

Winterbanden

Het is weer tijd voor winterbanden

Het is een wijd verbreid misverstand dat winterbanden alleen tot hun recht komen in de sneeuw. Door hun diepere en grovere profiel zijn winterbanden ook uitermate geschikt voor de vaak natte perioden in de herfst en de winter. Want al bij temperaturen vanaf 7 graden Celsius presteren winterbanden duidelijk beter dan zomerbanden. De samenstelling van het rubber van de winterband, ook wel “compound” genoemd, zorgt bij lagere temperaturen voor zowel meer grip als meer comfort.

Uw zomerset kunt u uiteraard bij ons op laten slaan, en als u weer wisselt kunt u uiteraard uw winterset ook weer op laten slaan. Vraag ons naar de voorwaarden.

Verzekeringsdekking: WA-dekking

Wie zonder schuld bij een ongeval betrokken raakt en dit ongeval vermeden had kunnen worden door winterbanden, is toch mede schuldig aan het ongeval. De WAverzekering zal weliswaar de schade van een eventuele derde partij vergoeden, maar kan deze schade verhalen op de klant tot aan de hoogte van het eigen risicobedrag.

Ondanks het gebruik van zomerbanden zal de verzekeraar in geval van schade op basis van een cascodekking moeten vergoeden. Dekking kan in geval van schade van de hand gewezen worden, indien naast het gebruik van zomerbanden daar waar winterbanden geboden waren, ook nog eens te hard gereden wordt, onverantwoord ingehaald wordt, etc. Meer informatie vindt u in onze folder over winterbanden

pagebanner winterbanden

Verplicht?

In het buitenland bestaat het risico op een boete, strafrechtelijke vervolging en medeaansprakelijkheid indien geen gebruik wordt gemaakt van winterbanden bij winterse omstandigheden. Nederland maakt in haar voertuigreglement geen onderscheid tussen winter- en zomerbanden. Andere landen stellen wel extra eisen bij winterse omstandigheden. Deze eisen zijn ook van toepassing op auto’s met Nederlands kenteken.
 
Hieronder de regels die gelden in de desbetreffende landen;

> Duitsland

> Italie

> Finland

> Frankrijk

> Noorwegen

> Oostenrijk

> Zwitserland

> Zweden

MAAK NU EEN AFSPRAAK

Deze informatie is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Niettemin kunnen er geen rechten, in welke vorm van ook, aan worden ontleend. BOVAG en Autobedrijf Wegman kan niet aansprakelijk worden gesteld voor enige vorm van schade die voortvloeit uit een eventuele onvolledigheid.

Authentic Daniel Sedin Jerseys